Thuisvlucht (2001)
642
post-template-default,single,single-post,postid-642,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,select-theme-ver-9.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_grid_1300,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-

Thuisvlucht (2001)

NRC:
Wie geïnteresseerd is in de etnische verhoudingen en de geschiedenis van de Balkan en Macedonië moet Thuisvlucht zeker lezen.
Arthur Langeveld.

De Standaard:
Thuisvlucht is een verrassend evenwichtige roman.
Hilde Proot.

Vrij Nederland:
Het liefdesverhaal en de onthutsende confrontaties tussen mensen die tot verschillende bevolkingsgroepen behoren heeft De Groen slim door elkaar geweven.
Martje Breedt Bruyn.

De Wandelgangen, Radio 1, Brussel:
Het is een boek dat je niet zal helpen om partij te kiezen, maar dat vooral wil laten zien hoe complex en dubbelzinnig de situatie in de Balkan eigenlijk wel is. En dat in de vorm van een prettig leesbare, vlot geschreven roman.
Marleen Spaepen.

Monditaal:
Een ontroerend boek, dat een leerzaam beeld geeft van de etnische verhoudingen. Els de Groen is geen Multatuli. Wel heeft ze net als hij een bijzonder vermogen om zich in te leven in mensen uit een vreemde cultuur.
Johan Derks.

Leeuwarder Courant:
De Groen weet de diepgewortelde haat en vooroordelen tussen Macedoniërs, Albanezen en Roma-zigeuners op overtuigende wijze te schetsen.
Roeland Sprey.

Balkan Bulletin:
De Groen biedt een andere verfrissende kijk op de geschiedenis van Macedonië.
Jan Buruma.

Leesidee:
De liefde en de passie tussen de twee oudere hoofdfiguren zijn oprecht en echt, de vertwijfeling en de wanhoop ook. Een prachtig boek voor iedereen die wat meer wil weten over de Balkan of die gewoon een mooi liefdesverhaal wil lezen.
Sophie van der Wouw.

Biblion:
Het centrale thema is in een aantal soms spannende en dramatische verhaallijnen op een levensechte manier uitgewerkt.