Nuttige Idioten (2015) / Herdrukt als Voor het volk (2016)
701
post-template-default,single,single-post,postid-701,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,select-theme-ver-9.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_grid_1300,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-

Nuttige Idioten (2015) / Herdrukt als Voor het volk (2016)

Literatuurplein:
Nuttige idioten : voor, na en door de Muur is de volledige titel van haar nieuwe boek. In vijfentwintig korte, columnachtige hoofdstukken levert Els de Groen haar bijdrage aan de discussie hoe het nu verder moet. Door gebruik te maken van al haar eigen ervaringen en, niet te vergeten, de nodige humor, schetst De Groen de ontwikkelingen sinds het vallen van de muur. Haar nuchterheid is daarbij kenmerkend. In 2004 wordt De Groen een MEP, een Member of European Parliament. Veelbetekenend is haar reactie op haar functie: Wie graag buiten de deur eet of zich graag laat wiegen op de beweging van treinen en vliegtuigen heeft een afwisselende baan. Parlementariërs echter die ook nog iets willen veranderen, hebben het een stuk zwaarder.
Ezra de Haan, schrijver, dichter en journalist.

Brabants Dagblad:
Vanuit de vele ervaringen die ze her en der opdeed, schreef auteur Els de Groen een nieuw essay met de titel ‘Nuttige idioten’. Ze gaat in het boek in op grensoverschrijdende problemen uit het heden, waarbij ze ook een spong naar het verleden maakt.
Mari van Rosse