Portfolio Tags Engels
-1
archive,tax-portfolio_tag,term-engels,term-30,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_grid_1300,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-

Tuig

Herdrukt als Mijn buren, mijn vijanden
(Uitg. Fontein, 2001)

Na reizen door (toen nog) Joegoslavië ontmoette De Groen jonge mensen, afkomstig uit verschillende deelrepublieken, die zich heftig verzetten tegen het nationalisme en de tragische burgeroorlog. Dat inspireerde haar tot het schrijven van Tuig.
(Uitg. Elzenga 1995)

The Human Cost of Uranum Weapons

Als Member of European Parliament (MEP, 2004-2009) wordt ze eerste spreker op het gebied van uraniumwapens. Ze verzorgt twee publicaties, de eerste in de hoedanigheid van mede-auteur, de tweede als redacteur-samensteller:

The Human Cost of Uranum Weapons (2007), samen met wetenschappers van de ICBUW en

Depleted Uranium (2009), door Prof. Dr. Massimo Zucchetti

Roma, 15.000.000 European Citizens

Als Europees Parlementslid initieert ze een fotoboek over 15 miljoen grotendeels vergeten Europeanen. Alle foto’s worden becommentarieerd door vooraanstaande medeparlementariërs.

 (uitg. Europese Groenen, 2005)

Too early to get along

Op verzoek van Press-Now, en in samenwerking met de OVSE, maakte ze een reportage-essay over Kosovo. Albanezen en Serviërs kennen, zoals veel volken, hun geschiedenis slechts vanuit het eigen perspectief. Dit boek reikt hun feiten met bronvermeldingen aan en wordt gebruikt in het begeleidingsproces om een verzoening mogelijk te maken. Het is verschenen in het Albanees en het Servisch, talen die ook toegankelijk zijn voor Bosniërs, Turken en Roma. Voor geïnteresseerde buitenstaanders is er een Engelse versie met de titel: “Too early to get along”.

(uitg. Press Now, 2001)

Dictator’s Manual

Een sprookje voor volwassen, rijk en in kleur geïllustreerd door Len Munnik. Het prentenboek verscheen in 3 talen: Engels, Frans en Duits.

(2007)