Portfolio Tags Duits
-1
archive,tax-portfolio_tag,term-duits,term-32,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_grid_1300,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-

Waar is Hamid?

De vijftienjarige Pauline is verliefd op Hamid, een Iraanse jongen in haar klas. Als hij plotseling verdwijnt is ze radeloos.

(Uitg. Zwijsen, 1998)

Tuig

Herdrukt als Mijn buren, mijn vijanden
(Uitg. Fontein, 2001)

Na reizen door (toen nog) Joegoslavië ontmoette De Groen jonge mensen, afkomstig uit verschillende deelrepublieken, die zich heftig verzetten tegen het nationalisme en de tragische burgeroorlog. Dat inspireerde haar tot het schrijven van Tuig.
(Uitg. Elzenga 1995)

De Kinderen van de overkant

Geschreven n.a.v. een interview met Noord-Ierse kinderen in de hoofdstad Belfast waar in de jaren zeventig een burgeroorlog woedde. Els de Groen bezocht het land als redactrice van de AD Kinderkrant.

(Uitg. West-Friesland, 1979)

Nuttige idioten – Voor het volk

Een autobiografisch essay over 30 jaar Europese geschiedenis, te beginnen in 1984 met een bezoek aan Moskou, toen de eerste tekenen van Perestrojka en Glasnost zichtbaar werden. Als Nuttige idioten verschijnt, is Poetin 15 jaar aan de macht. MH17 is uit de lucht geschoten, de oorlog in Oekraïne is begonnen.

De herdruk, met de titel Voor het volk, bevat tientallen zwart-witfoto’s van bekende fotografen uit Oost en West.

(uitg. In de Knipscheer, 2015/2016)

Dictator’s Manual

Een sprookje voor volwassen, rijk en in kleur geïllustreerd door Len Munnik. Het prentenboek verscheen in 3 talen: Engels, Frans en Duits.

(2007)