Portfolio Categories boeken voor volwassenen
-1
archive,tax-portfolio_category,term-boeken-voor-volwassenen,term-22,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,select-theme-ver-9.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_grid_1300,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-

Dictator’s Manual

Een sprookje voor volwassen, rijk en in kleur geïllustreerd door Len Munnik. Het prentenboek verscheen in 3 talen: Engels, Frans en Duits.

(2007)

 

Weldoeners of de liefdadigheidsmaffia

Weldoeners behoort tot de categorie factie, geromantiseerde fictie, gebaseerd op een fraudezaak die De Groen in 2002 ontdekte. In Bulgarije stuitte ze op de activiteiten van “mevrouw 40 % van alles” en “mevrouw 90 % imitatie”. Telkens als de EU of afzonderlijke lidstaten fondsen ter beschikking stellen, doen imitatie ngo’s met succes een gooi naar subsidies. Hoofdpersoon is een hulpverlener die zwicht voor de verleiding van comfort en geld. Als zijn vrouw hem heimelijk nareist, raakt zij verstrikt in een web van intimidaties. Maar de oorzaak hiervan ligt elders en veel dichter bij huis: in het Westen. Om haar bronnen te beschermen koos De Groen voor de romanvorm. Nog tijdens de research voor dit boek vroeg ze Europarlementariërs de kwestie aanhangig te maken.

(Uitg. Papieren Tijger, 2006)

Thuisvlucht-roman

Thuisvlucht

Thuisvlucht” geeft een indrukwekkend beeld van de etnische en religieuze tegenstellingen in (Noord-)Macedonië. Tijdens de Balkanoorlog werd Macedonië overspoeld door vluchtelingen uit Kosovo, waar NAVO bombardementen een eind maakten aan de Servische bezetting. Toch is het geen oorlogsverhaal, maar een boek over identiteit en de betrekkelijkheid daarvan. Als hoofdpersoon Igor, een Slavische Macedoniër, het geheim van zijn moeder ontrafelt, stort zijn keurig geordende leven in elkaar. Zijn vriendenkring, zijn geloof, niets klopt meer.

(uitg. Fagel, 2001)

De bruidskogel

De bruidskogel, debuutroman voor volwassenen, speelt zich af in het uiterst ontoegankelijke noordoosten van Albanië, waar het eeuwenoude gewoonterecht nog het leven beheerst. Door de stichting Vrouw en Cultuur is dit boek genomineerd voor het beste debuut van 1999. Het verscheen toen Albanië iedere dag voorpaginanieuws was.

(uitg. De Geus, 1999)