OKW-café: ‘GRENSLAND tussen Oost en West’, Apeldoorn
830
post-template-default,single,single-post,postid-830,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,select-theme-ver-9.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_grid_1300,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-

OKW-café: ‘GRENSLAND tussen Oost en West’, Apeldoorn

11 mei 2022

De werkgroep die het OKW-café organiseert, heeft voor het café van 11 mei een zeer actueel onderwerp op het programma met auteur Els de Groen als gast.

In 1989 viel de Muur. Maar de voorzichtige toenadering tussen Oost en West leidde niet tot ontspanning. Met het aantreden van Poetin in 2000 ontstond er een nieuwe rivaliteit, waarin grenslanden als Oekraïne dreigen te worden vermalen. Geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne neemt Els de Groen ons mee naar Oost-Europa en alles wat ze onderweg zag.

Als schrijfster en onderzoeksjournalist schreef ze een tiental boeken over Oost-Europa, o.a. ‘Voor het Volk, 30 jaar Europese geschiedenis’, ‘Nuttige idioten, voor en na de Muur’, ‘Dictator’s Manual’ (met tekeningen van Len Munnik).
Els de Groen heeft veel reiservaring in Oost-Europa. Van 2004 tot 2009 zat ze in het Europees Parlement, waar ze zich vooral met Oost-Europa bezighield.

https://okw-apeldoorn.nl/evenement/okw-cafe-het-oosten-begint-in-het-westen